Debat : Rik Torfs en Dyab Abou Jahjah

2024 wordt een verkiezingsjaar. Daarom een apolitiek gesprek, los van partijgrenzen en verzuiling, maar wel over maatschappelijke thema's.

 

Beide heren zullen met elkaar en zichzelf in gesprek gaan over de recente verkiezingsoverwinningen van rechts populistische partijen, over identiteit, over de klassieke links-rechts tegenstelling, over de rol van religie in de publieke ruimte, over verlichting en liberalisme en over 2024 dat ook in ons land een verkiezingsjaar wordt. Het gesprek wordt gemodereerd en geleid door radiostem en programmamaker Werner Trio.

Dyab Abou Jahjah (1971), is publicist, opiniemaker en leraar middelbaar onderwijs in Brussel. Hij stichtte de Arabisch-Europese Liga in 2000 en Movement X in 2014. De AEL had een grote impact op het politieke bewustzijn van Belgen en Nederlanders met migratieroots. Hij werkt aan een doctoraat over ‘Discours, identiteit en macht in tijden van globalisering’

Rik Torfs, (1956), is jurist en kerkjurist. Hij is gewoon hoogleraar kerkelijk recht aan de KU Leuven, gewezen rector van deze instelling, alsook gewezen senator voor CD&V. Naast zijn academisch werk heeft hij diverse boeken geschreven voor een breder publiek, waaronder ‘Tijdgeest’ (2023) en ‘De kerk is fantastisch’ (2021). Hij is ook zeer actief in het brede maatschappelijke debat in Vlaanderen, Franstalig België en Nederland: als columnist, als gast in diverse televisie- en radio-programma’s, en als twitteraar (nu X).

Tickets bestellen kan via onderstaande link!