Wetenschap, technologie en ontworteling met professor Mattias Desmet (UGent) en professor Tijl De Bie (UGent)

Gepubliceerd op 25 mei 2024 om 13:46

Op zondag 15 september organiseren wij met Feniks een evenement rond het thema 'Wetenschap, technologie en ontworteling'. De 2 sprekers die met ons het gesprek zullen aangaan zijn Professor Mattias Desmet en professor Tijl De Bie.

 

De technologische ontwikkeling gaat de laatste jaren bijzonder snel. Dit roept echter ook vragen op moreel vlak op. Zorgt ons rationeel denken voor een gevaarlijk mechanistisch discours dat zorgt voor een cultuur van onbehagen? Is artificiële intelligentie een gevaar voor de mensheid? Is het kortstondige corona dystopie een voorproefje hoe we in de toekomst omgaan met volgende crisissen zoals pandemieën of het klimaat? Is deze technologische vernieuwingsdrang in strijd met het begrip cultuur, waardoor er een groeiend onbehagen zich vormt?

 

De deelnemers aan deze dialoog hebben weinig voorstelling nodig bij het grote publiek in Vlaanderen. De beide heren hebben tijdens de corona pandemie zich laten kennen toen ze tegen de gevestigde discours durfden in te gaan. Professor Mattias Desmet schreef een internationale bestseller over de psychologie van het totalitarisme, professor Tijl De Bie is gespecialiseerd in onder andere artificiële intelligentie en datawetenschappen en was de drijvende kracht achter het wintermanifest.

 

 

Praktisch informatie:

De toegangsprijs is €15.

 

De locatie is de aula Geertrui Cordeys in het begijnhof in Diest. Adres is de Infirmeriestraat zonder nummer, 3290 Diest. Er is een ruime parkeergelegenheid op de parking van het provinciaal zwembad van de halve maan in Diest langs de Omer Vanaudenhovelaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.